Ytringsfrihet på sitt beste!

Bildet mitt
Harstad, Troms, Norway
Blir for det meste og skrive om samfunnspolitiske tema. Meningene er mine egene.

onsdag 4. februar 2009

hyllest til samefolkets dag


Som min hyllest til samefolkets dag på fredag, 6. februar vil jeg dele mine tanker rundt Sametinget med dere... Når sant skal sies, er jeg på tur til å meldes inn i samemanntallet... så jeg kan ikke kalles samehater... :)

Regner med dere alle har fått med dere saken som var på dagsorden for en liten stund siden, hvor sametinget innvilget store summer i støtte til Nettverket for lesbiske og homofile samer. Det at de velger å støtte homofile samer, er for så vidt greit… Men det at de suger penger ut av den norske stat.. For så å støtte et forbund som kun har ett medlem, med en halv million kroner, er kanskje ikke like greit…

Dette er et godt og typisk eksempel, selv om akkurat denne saken er gammelt nytt, for å vise det utrolige pengesløseriet sametinget driver med. De deler ukritisk ut midler, mens resten av landet må legge ned gamlehjem, slik at de som var med på å bygge landet vårt får en uverdig slutt ved livets ende.

Sametinget mener med andre ord at dette er rett måte å prioritere pengene de får fra den norske stat…

Finnmarksloven er et helt kapittel for seg selv. Ser man på kart over Norge, fra samiske kilder, har samelandet strukket seg ned forbi Trondheim og helt ned til Røros. Av dette området kjemper samene for å få full kontroll over alle beiteområdene som finnes i Troms og Finnmark, selv om det er private personer som eier disse områdene.

Samtidig som de vil ha kontroll over beiteområdene, vil de ha rettighetene på naturressursene i fylkene. Om du går en tur i skogen en vakker høstdag, og plukker deg en neve blåbær, vil du med andre ord gjøre noe ulovlig om du ikke er same, for dette er en naturresurs, som samene vil ha for seg selv.

Finnmarksloven splitter dermed landet vårt i to, etter etnisk tilhørlighet, er dette virkelig bra for den norske befolkning?

Sametingets sammensetning er også tvilsom. Det har vist seg at det er tette familiebånd mellom veldig mange av de som sitter i sametinget. Dette påvirker garantert folk flest sin tiltro til dem.

Samene burde i utgangspunktet ikke trenge særordninger i det hele tatt. De er nordmenn de også og ikke mindreverdige borgere som trenger særbehandling for å fungere i det norske samfunnet. Det er diskriminering både mot samer og ikke samer og særbehandle dem bare på grunn av deres etniske bakgrunn.

La oss gå sammen for å få slutt på denne diskrimineringen. La oss prøve å få alle nordmenn likestilte.

Hva vil bli det neste om vi ikke klarer dette, muslimtinget?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar