Ytringsfrihet på sitt beste!

Bildet mitt
Harstad, Troms, Norway
Blir for det meste og skrive om samfunnspolitiske tema. Meningene er mine egene.

tirsdag 21. april 2009

Nav-ansatte på Sydentur til 200.000 kroner

"Den eneste kostnaden de ansatte har er 400 kroner i egenandel til en utflukt til en vingård, skriver VG.

Turen begrunnes med behovet for å styrke arbeidsmiljøet og heve kompetansen.

– Jeg mener dette tiltaket er viktig for å vise våre ansatte omsorg og støtte. Det går ikke akutt utover noen bruker, sier leder Sten Reisænen ved Nav Kristiansand Arbeid og trygd.

Fylkesdirektør Elisabeth Blørstad i Nav Vest-Agder, som er Reisænens nærmeste sjef, satte spørsmålstegn ved om reisen var en god idé da hun ble orientert på forhånd, men Reisænen valgte likevel å gjennomføre turen.

– Prisen er omtrent like billig som om vi skulle vært på hotell i Norge, men jeg har måttet vurdere hvordan offentligheten vil oppfatte dette, sier han.

Assisterende direktør i Nav, Yngvar Åsholt, liker ikke turen.

– Dette er en uheldig sak for oss, som vi ikke trenger nå. Slike reiser kan lett bli misforstått, og kan dermed skade vår troverdighet, sier Åsholt.

De ansatte dro med lavprisselskapet Ryanair søndag, og returnerer onsdag."

Nav har nylig fått øket tilskuddene fra staten, for de trengte penger til omstilling. Siden de har fått de ekstra pengene, velger de å dra på sydentur med de ansatte. Hvordan henger dette sammen med den pengekrisen de er i?! Og hvordan tar dette seg egentlig ut? Neste gang det er en Nav krise, kan man da gi dem pengestøtte, eller vil den bli brukt på velferdsturer?

Selvfølgelig kan alle arbeidsplasser trenge velferdsturer iblandt. Men når man akkurat har hatt en krise, og fått støtte, burde man vise større respekt enn å dra på dyr "kosetur" såpass nært krisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar